ŠOLA ALKIMIJE USTVARJALNOSTI

Šola alkimije ustvarjalnosti povezuje ljudi, ki se zavedamo moči umetnosti in ustvarjanja za preobrazbo ljudi in družbe. Sledimo osnovnemu načelu alkimije:

 

KO UČENEC SPREMINJA SNOV, SNOV SPREMINJA UČENCA.

Naša primarna snov so besede; z njihovo uporabo, upovedovanjem, zapisovanjem … se spreminjamo mi in družba kot celota. Besede imajo silno moč.

V šoli sodelujemo ustvarjalke in ustvarjalci z različnih področij – literature, glasbe, filma, slikarstva … Za ustvarjanje so pomembne tudi pretočnost in povezanost s svojim telesom, osredinjenost, prava mera sproščenosti; tako dragocen del našega programa oblikuje tudi strokovnjakinja s področja velnesa, ki z različnimi metodami gibanja, joge in čuječnosti spodbuja odpiranje ustvarjalnih potencialov.

Šola alkimije ustvarjalnosti je odprla svoja vrata 16. julija 2022. Z nogami trdno na zemlji, a z domišljijo visoko med krošnjami dreves, smo v Botaničnem vrtu, v čajnici Primula, vadili. Vadili z besedo in telesom, preizkušali moč besede, ustvarili zgodbarski krog, prisluhnili popotniškim zgodbam pisateljice in pisali.

Potujoča šola, ki so jo vzpostavile dve pisateljici, Nina Kokelj in Luna J. Šribar ter strokovnjakinja s področja velnesa in voditeljica vadbe v naravi, Ajša Karaali, bo alkimijo ustvarjalnosti širila po vsej Sloveniji. Kmalu nasnidenje in le spremljajte, kdaj se pojavimo v vašem kraju! 

Družili, razpravljali in navdihovali smo se že na naših prejšnjih dogodkih