V MEDiJih

Vsak na svoj način.

Velnes.

Beseda wellness  pomeni živeti zdravo in še mnogo več. 

Pomeni v življenju, tu in zdaj, neizmerno uŽIVati in se ga veseliti, ga praznovati v svojem srcu in s soljudmi. Se zdravo gibati, prehranjevati, se sproščati in obvladovati stres.

Velnes so nežni cvetni listki, božični čaj, gozdna kopel, velnes je smeh in telovadba v parku, je zvezdnati janež, slastna presna torta, prižgana svečka na oknu prostora, v katerem se pogovarjamo…  Velnes zaobjame telo, um in duha, ravnovesje pa vodi v vseobsegajoč prijeten občutek. Dobro počutje v katerem se nam nasmehnejo blagostanje, lepota, sreča ter zadovoljstvo.

KAJ PA TVOJ VELNES?

Kakšna je tvoja pot do zdravja, dobrega počutja in uživanja v življenju?

AJŠIN VELNES

Moj, Ajšin velnes je harmonija z naravo, v kateri sem varna, se v njej zavestno gibam in me objema. Plavam v morju, v mirni globoki vodi, v občutku lahkotnosti, usklajenosti. Hodim, se vzpenjam visoko, visoko na goro. V gozdu se čudim rastlinam; mahu, gobam, drevesom. Ko tečem skozi meglo ponoči po gozdu; ko premagujem razdaljo in bolečino, je mogoče vse. Smeh, iskreni pogovori, čuječno poslušanje, opazovanje, ustvarjanje… Resničnost se dotakne mojih sanj. Moj velnes je povratek k lastnemu izvoru in je povezanost s sabo, s svojim telesom in umom. Z ljudmi, v bogatih skupnih trenutkih in ustvarjanju, v izmenjavi. Velnes je, ko po vadbi v parku nazdravimo s kozarčkom turškega čaja in si pogledamo v oči. Drug drugega – resnično vidimo.