Ajšina vadba v naravi

Edinstveno doživetje vadbe v objemu narave

Na naših vadbah v naravi čas teče drugače, nič nas ne priganja. Dihamo. Se raztezamo. Migamo. Vztrajamo. Se sprostimo. Se družimo in povezujemo – s seboj in med seboj.

Ajšina vadba v naravi je edinstvena celostna izkušnja fizičnega, čustvenega in duhovnega vidika gibanja, ki prinaša poglobljen stik z naravo in samim seboj ter stremi k telesnemu in duševnemu ravnovesju.

Strokovno strukturirane in načrtovane aktivnosti potekajo v naravnem okolju, v objemu gozda, s poudarkom na stoječih položajih med drevesi. Aktivnosti prinašajo sprostitev in priložnost za odmik od vsakdanjih obveznosti in hitenja, ki povzročajo stres in nemir.

Spoznajte in začutite naravo, njeno moč in sebe – za harmonično povezanost telesa, uma in duha ter sprostitev.

Rezultati, ki jih prinaša Ajšina vadba v naravi

N

Zmanjšan stres, povečan občutek miru in radosti

Vadba v naravnem okolju, v zavetju gozda, stik z drevesi in osredotočanje na dihanje zmanjšajo stres in napetosti, krepijo duševno zdravje, prinesejo občutke miru, sprostitve in radosti, ki bi jih v zaprtih prostorih težko dosegli.

N

Izboljšana telesna kondicija, vitalnost in pozitivna energija

Z rednim gibanjem boste povečali moč, stabilnost, koordinacijo, prožnost telesa in izboljšali splošno  počutje in zdravje. S povečanim pretokom energije po telesu pa boste vitalnejši in živahnejši.

N

Prijetno druženje in povezanost skupine

V povezani skupini prijetnih isto mislečih posameznikov boste dobili podporo in motivacijo za redno obiskovanje vadbe, dvig kakovosti življenja in spremembo življenjskega sloga. Občutek pripadnosti skupini in raznolikost vadbe bosta vplivala na vaše dobro splošno počutje.

N

Povečana samozavest in samospoštovanje

Sproščujoča vadba v naravi prinaša harmonično povezavo s svojim telesom in umom, kar izboljšuje samozavedanje, samospoštovanje in samozavest.

N

Boljši spanec

Tehnike dihanja, ki jih izvajamo na vadbi, in vpliv naravnega, mirnega okolja prinesejo vsakodnevno sproščenost, dobro voljo in boljši spanec.

N

Čas samo zase

Vadba je dragocen čas, ki je namenjen samo vam. Čas, ko se posvetite sebi, se odmaknete od vsakodnevnega vrveža in si napolnite baterije.

Kako poteka vadba v naravi?

Strokovno zasnovana Ajšina vadba v naravi je kombinacija raznolikih tehnik usklajevanja telesa in duha. Vsaka vadba zajema tri pomembne sklope – ogrevanje, vaje za moč, vzdržljivost in gibljivost ter sproščanje.

Vadba se začne in konča v krogu. Med vadbo se premikamo med drevesi in vaje izvajamo ob njih. Za učinkovito vadbo ne potrebujemo dragih pripomočkov, temveč vse rekvizite najdemo kar v naravi.

Na vadbi vas spodbujamo, da poslušate svoje telo in delate le toliko, kot zmorete in želite. Želimo, da se počutite dobro, se z vadbo fizično in mentalno sprostite po napornem dnevu v službi in domov odidete polni energije.

Vadba poteka v vsakem vremenu.

Prednosti

Vadba v naravnem okolju, v vsakem vremenu

Različne starostne skupine

Intenzivnost glede na telesno pripravljenost

Brez drage opreme, vse pripomočke najdemo v naravi

Varno okolje za povezovanje z naravo in s seboj

Zmanjšanje stresa, dvig telesne in čustvene kondicije

Izboljšanje življenjskega sloga

Povezovanje s strokovnjaki

Prijetno vzdušje v skupini

Pridobivanje novih znanj in spoznanj

Komu je vadba v naravi namenjena?

Vadba je namenjena vsem, ki se želite povezavi z naravo, s seboj, živeti pristne odnose, si vzeti čas zase, najti ravnovesje in zadovoljstvo v življenju ter se vsaj za nekaj ur umakniti v mirno okolje narave in pozabiti na mnoge obveznosti, ki vas čakajo.

Vadba v naravi je prilagojena vsem starostnim skupinam in različnim stopnjam telesne pripravljenosti. Ustvarjamo okolje, kjer ste sprejeti in podprti, ne glede na vašo starost ali telesno pripravljenost. Stremimo in delujemo v smeri, da v polnosti uživate v prednostih gibanja v naravi, se počutite udobno in samozavestno.

Intenzivnost vadbe prilagodimo posameznim skupinam, njihovim potrebam in zmožnostim. Vaje po potrebi prilagodimo posameznikom, da bodo lahko držali svoj željeni tempo.

Ajšina vadba v naravi je za vse, ki želite:

se povezati z naravo in samim seboj,

vzpostaviti ravnovesje telesa in duha,

izboljšati telesno kondicijo,

zmanjšati stres in se umakniti naglici,

uživati v radostnem in sproščenem gibanju,

se družiti v skupini prijetnih posameznikov,

pridobiti nova znanja in deliti izkušnje o osebnem velnesu,

raznoliko vadbo, ki vas bo vedno znova presenetila.

Kdaj in kje poteka vadba?

Srečujemo se ob ponedeljkih ob 9. uri na Koseškem bajerju. Vadba traja 1 uro in poteka v vsakem vremenu.

Točno lokacijo srečanj vam sporočimo ob spoznavnem telefonskem pogovoru.

Cena

Enkratni obisk: 15 evrov na uro

Mesečni obisk: 50 evrov na mesec

Podari dobro počutje – podari Ajšino vadbo v naravi

Podari edinstveno doživetje Ajšine vadbe v naravi – darilni bon, ki prinaša harmonijo telesa in duha v objemu gozda. Pišite nam za podrobnosti.

Vadbe v naravi so res čudovit začetek dneva. Ravno prav naporne, lepo se razgibamo, delamo tudi vaje za moč in ravnotežje, medtem pa smo ves čas pozorni na svoje dihanje. Cela skupina je zelo prijetna in raznolika, na koncu pa smo vsi skupaj napolnjeni s svežim zrakom in pozitivno energijo.”

Meta M.

“Ko z Ajšino vadbo začnem dan, izgine ves balast tega sveta in ostane bistveno. Narava, gibanje, dihanje, dobra družba, glasba! Potem grem domov in se fizično pripravljena ter s popolno osredotočenostjo posvetim ustvarjanju. Vse to zaradi Ajšine vadbe!”

Luna J. Š.